Oheisesta linkistä pääset ostamaan oman kappaleesi! https://holvi.com/shop/irtikiltteydesta/product/7478a44eb5d360b77caf21cc23e8d970/

Tämä työkirja käsittelee yhtä tärkeimmistä elämänhallintataidoista. Nimittäin rajojen asettamisentaitoa. Se on taito jolla mm. suojellaan omaa jaksamista, määritellään fyysistä koskemattomuutta, hallitaan ajankäyttöä, estetään taloudellista väkivaltaa, huolehditaan työkyvystä, määritellään parisuhteessa terveet rajat jne.

Oma intohimoni tähän aiheeseen on tullut oman terapiatyöni kautta jota olen tehnyt vajaat kaksikymmentä vuotta. Omat asiakkaani ovat olleet pääasiassa burn out-, masennus ja ahdistuneisuuspotilaita joiden ajattelumallissa on ollut useita samoja yhdistäviä tekijöitä.

Haitallinen kiltteys sekä vaativa ajattelu ovat olleet vahvimmat teemat omaa ajattelua leimaavissa teemoissa. Haitallisessa kiltteydessä on kyse rajojen asettamisen taidosta jota harvemmin esim. vanhemmat opettavat nuorille. Tämän taidon puute on vienyt asiakkaitani kaikkein eniten loppuun palamiseen ja pitkäaikaiseen opiskelu- tai työkyvyttömyyteen.

Rajojen asettamisen taito lähtee liikkeelle ajattelusta koska myös se ongelmakäyttäytyminen lähtee ajattelusta. Siksi pdf-muotoisen työkirjan joka kappaleeseen on yhdistetty myös mukana tulevat audiot joiden tarkoitus on vahvistaa uudenlaista ajattelutapaa.

Pyrimme siis pois ”toisten tarpeet edellä-ajattelusta” enemmän sinne ”omat tarpeet edellä-ajatteluun”.

Kirjaa on testattu kolme kuukautta kestävän ryhmän manuaalina kahdesti ja se on saanut erittäin kannustavaa ja rohkaisevaa palautetta. Työkirjaan on pyritty tekemään yksinkertaisen ytimekästä tekstiä jättäen pois turhat sepittämiset ja teoriat. Pelkkä tieto ei vie meitä muutokseen vaan HARJOITTELU ON KAIKEN A JA O!

Muista, että olemme kaikki erilaisia oppijoita. Ja varsinkin taidoissa. Valmiiksi ei tulla päivässä eikä viikossakaan. Muista myös että ympäristö tulee varmasti reagoimaan kun alat vetämään rajoja. Sekin menee kyllä ohi kun uusi sinä tulee tutummaksi ja rajojasi kunnioitetaan enemmän.

SISÄLLYSLUETTELO:
1.    Arvot ja tavoitteet
2.    Omat oikeudet
3.    SEIS ja tavoitemahdollisuudet
4.    Manipulointi
5.    Kuudenlaiset rajat
6.    Taloudellinen väkivalta
7.    Läheisriippuvuus
8.    Vaativa ajattelu
9.    +/-  menetelmä ja ongelmanratkaisumenetelmä
10.    sanaton jämäkkyys